СУ "Петко Росен"

Деветото издание на фестивала “Срещи на младото европейско кино” гостува в Бургас!

   Между 19 и 21 януари 2024г., фестивалът кани всички деца, младежи, техните учители и родители на поредица от прожекции на съвременни филми, както и на такива, част от европейското културно наследство, специални киноработилници и киноконцерт - прожекция с музика на живо!

    Специфичното за фестивала е, че включва в програмата си не само прожекции и дискусии, но също така работилници за детската и младежката публика, обучения за учители, и още - специални събития като киноконцерт - прожекция, съпроводена от музика на живо, която ни връща към първите прожекции от историята на киното.

    Сред акцентите в програмата, която сме подготвили за Бургас са пълнометражните “Напред, деца!” (реж. Тиери Демезиер и Албан Турле, Франция, 2021) и “Кралица на комедията” (реж. Сана Ленкен, Швеция, 2022), както и документалният “Пианото на Припят” (реж. Елишка Цилкова, Чехия, 2020), който ще бъде придружен от специална работилница за творческа работа с инстантна фотография.

    Цялата програма можете да откриете в прикачен файл, както и на уебсайта ни: https://arteurbanacollectif.com/

Вход свободен, до изчерпване на свободните места, след задължително предварително записване на cinedbulgaria@gmail.com или на телефон 0898 672728